Učinkovito rukovođenje-advanced

"Ako trebaš manji iskorak radi na promjeni ponašanja, a ako želiš postići zaista velike stvari u organizaciji radi na promjeni načina razmišljanja."  

Cilj treninga

Razviti i unaprijediti strateški način razmišljanja i djelovanja. Postići "viši" nivo odnosa i suradnje. 

Kome je trening namijenjen

Direktorima, poduzetnicima, voditeljima timova.

O treningu

Najbolji lideri ne prihvaćaju svakodnevnu poslovnu rutinu i ponavljajuće poslove kao svoj glavni posao. Oni ne žele glavninu svog vremena posvetiti tzv. hitnim poslovima na štetu bitnih strateških zadataka. Pravi lideri traže i nalaze dovoljno vremena za kreativno promišljanje o poslovnoj budućnosti. Oni su radoznali, kreativni, hrabri i prate događanja u organizaciji i okolini. Kontinuirano traže bolje, brže i ekonomičnije načine za unapređenje poslovanja, ali i kreativne mogućnosti za stvaranje novih vrijednosti. Uvažavaju, ohrabruju i izazivaju svoje ljude potičući ideje, konstruktivne dijaloge i oprečna mišljenja. Suradnike znaju pretvoriti u ravnopravne partnere motivirajući ih izvlačeći iz njih najbolje. Istinski lideri su zanimljivi i ugodni ljudi s kojima je zadovoljstvo surađivati.

Albert Einstein je jednom rekao: "Značajni problemi s kojima se suočavamo ne mogu biti riješeni sa iste razine promišljanja na kojoj smo bili kada smo te probleme stvorili". Današnje složene poslovne situacije neće biti moguće učinkovito rješavati na isti način kao nekad. Uobičajeni i rutinski načini rješavanja problema neće biti dovoljno dobri. Prije ulaska u operativu potrebno je novo znanje i novi "viši "nivo promišljanja. Znanja za ovakvo djelovanje dostižu rijetki koji su spremni na kontinuirano preispitivanje i kreativno razmišljanje. Ključna stvar ovdje nisu menadžerske tehnike ili komunikacijske vještine nego stavovi i način razmišljanja. Kako doći na "viši" nivo liderskog razmišljanja glavna je tema ovog trening programa.

Napomena

Sadržaje treninga moguće je prilagođavati zahtjevima i specifičnostima klijenta.

Kako biste saznali odgovaraju li sadržaji ovog edukativnog programa potrebama Vaše organizacije kontaktirajte nas.