Google Analitics: poslovno odlučivanje temeljeno na činjenicama


Provjerite datume održavanja u Kalendaru radionica


Zapravo je fascinantno koliko nam razvojnih mogućnosti i prodajnih prilika nudi Google putem svog alata Analitycs i to potpuno besplatno. Ipak, značajan broj poslovnih ljudi i dalje ne zna kakve sve mogućnosti pruža i kako ga koristiti. Google Analitycs za Vas prikuplja i analizira podatke o posjetiteljima Vaših web stranica. Iz kojih komunikacijskih kanala dolaze, koje proizvode gledaju, kako se kreću po Vašem webu itd. Ako radite multikanalne digitalne marketinške kampanje jasno ćete vidjeti kakve su učinkovitosti po pojedinim kanalima. Svi podaci postaju Vaš jedinstveni know-how na osnovu kojeg intervenirate i prilagođavate svoju web stranicu ili kampanju i eliminirate greške. Prikupljeni podaci mogu se koristiti kao prodajni "tragovi" jer Google za Vas segmentira posjetitelje prema starosti, spolu, lokaciji i drugim korisnim obilježjima. Ovaj prostor je premalen za navođenje svih funkcionalnosti pa za potpuni "doživljaj" Google Analyitics-a preporučamo praktični trening. 

Cilj treninga

Na treningu ćete naučiti osnovnu terminologiju ovog analitičkog alata, naučiti ćete čitati izvještaje, koji su kanali internet marketinga i kako se koriste, što je i kao se računa ROI te kako odrediti koja ulaganja u internet marketing se najviše isplate. Naučit ćete donosti poslovne odluke na temelju činjenica o ponašanju Vaših potencijalnih kupca. I još nešto. Nemojte praviti uobičajene greške i oslanjati se na subjektivne osjećaje jer na raspolaganju možete imati brojeve i podatke. Ako već trebate učiti na greškama, nemojte da budu Vaše!

Kome je trening namijenjen

Za primjenu vještina naučenih na treningu dovoljna su samo osnovna znanja o korištenju računala.

Struktura i teme treninga

Metode rada


Trener 

 

  

Zorin Radovančević

Zorin je partner i konzultant u Escape d.o.o., poduzeću koje je Google AdWords Certified Company i Google Analytics Certified Partner. On je i Google Analytics specijalist i nositelj Google Analytics Individual Qualification (IQ). Zahvaljujući kvalifikaciji i višegodišnjem iskustvu u analizi i savjetovanju Zorin vodi kompleksne međunarodne projekte u području turizma, trgovine, zdravlja i financija na tržištima EU, Rusije, Ukrajine, Kuvajta i SAD-a.Korisni linkovi

BestPractice.hr Free Resources...   

Foto galerija na društvenim mrežama... 

Potražite trening koji Vam treba u kalendaru otvorenih radionica...

Ostvarite dodatne pogodnosti-Best Practice poslovni klub